Hur vi ligger till med bröllopsplaneringen ♥

Hejsan svejsan! Har ni haft en bra helg? Vad har ni gjort? Igår jobbade jag på folkets hus då det var Janne Krantz och Bengan Jansson konsert. Avenyn var fullsatt! Jag stod först och sålde godis och läsk, sedan gick jag vidare till dörren för att kolla biljetter vid insläpp. I pausen var jag ansvarig för tre fika bord. Det var roligt men jag hade så jäla ont i knä resten av kvällen på grund av alla timmar jag stod, värktabletterna hjälpte inte heller 🙁 Kanske måste säga nej till de gånger det ska jobbas på konserter ett tag och nöja mig med att sköta föreningens hemsida. ÅÅÅH varför är det så lång väntan till operation!

Nåja, nu till det jag skulle berätta om idag, nämligen hur vi ligger till i bröllopsplaneringen 😀 Jag rekommenderar checklistan som finns hos my perfect day.

6 månader innan

– Stäm av bröllopsbudgeten – behöver vi spara mer/mindre? ✔  Vi behöver inte spara så mycket mer tror jag, haha min blivande har kolla på detta.

– Köp eller boka hyra av brudens klädsel och accessoarer ✔ I princip klart. Min klänning ska ändras lite och så behöver jag köpa ett par till skor som är lite bekvämare eftersom fötterna kommer bli trötta.

– Köp eller boka hyra av brudgummens klädsel och accessoarer. Detta får han sköta själv, han börjat fundera iallafall 🙂

Om ni står för bröllopsföljets kläder: köp eller hyr även dessa kläder. Nope de står för det själva.

– Välj ut meny för bröllopsmiddagen och dryck som passar till. Jag har hört av mig till hotellet där vi ska ha festen och väntar på svar därifrån.

– Boka och beställa bröllopstårta. Min blivande och hans syster ska göra bröllopstårta. Jag vill gärna ha något med choklad och hallon så det blir lite dessert-aktigt.

– Beställa bukett till bruden och tärnorna samt ev. övriga blommor till vigseln och festen ✔ Ja det är beställt, kolla gärna detta inlägg.

– Beställ tryck och design av inbjudningskort ✔ Och vi har skickat ut dem också, lika bra tyckte vi då vi gifter oss i semestertider 🙂

– Börja planera inför bröllopsresan. Vi väntar lite med att planera resan då vi inte vet när vi ska åka men det blir till Paris iallafall 😀

Nästan alla dekorationer är köpta. Detta är vår caketopper i handmålat porslin.

Kolla gärna också ett tidigare inlägg om planeringen 🙂

2 comments

    1. Ja det är jätte roligt och så skönt att slippa känna stress (än så länge) 😀 Jag är glad att vi började planera 1,5 år innan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *