Arbetskamrater som du inte tål

På de allra flesta arbetsplatser snackas det bakom ryggar och det finns kollegor som man inte tål. Jag själv undviker allt som har med skitsnack att göra. Och har ett flertal gånger hänvisat skitsnackare att gå någon annanstans eller tala med personen i fråga. Men är det personligheten eller arbetssättet som inte gillas? Oavsett så måste du kunna samarbeta med dem på ett professionellt sätt.

Tygla din ilska

Det tjänar ingenting till att gå omkring och vara arg/irriterad. Vederbörande har troligtvis inte en susning om varför du är det. Ni behöver inte sitta i knä på varandra men håll god.

Håll det för dig själv om du inte tänkt göra något åt det

Undvik frestelsen att gnälla av dig hos andra. Det kommer inte att lösa problemet, snarare göra det större om det kommer fram ryktes vägen. Men ibland kan man behöva prata av sig och/eller få råd om hur man ska gå tillväga, välj då en ”stödperson” som du vet att du kan lita på.

Ta saken först i egna händer

Gå inte till chefen i första hand. Då kan du ses som en fegis eller skvallerbytta. Försök ordna saken på egen hand. Tala vänligt och i enrum, annars kan personen känna sig påhoppad.

Vill man ha förändring måste man våga säga ifrån.

22 kommentarer

 1. Jag håller med dig! En viktig sak i arbetslivet är att kunna skilja på sak och person, och det verkar väldigt många ha svårt för. Dessutom fattar inte många att man inte löser ett problem genom att prata med alla andra än den det berör. Vissa är också gnälliga och negativa som personer och bara letar efter något eller någon att klaga på, och då måste omgivningen säga ifrån.

 2. Verkligen ett så viktigt inlägg, det är viktigt att kunna sammarbeta på en arbetsplats, man är ju ändå där hela dagen, och det skall kännas roligt att vara där.

 3. Vilka bra tips du kom med. Jag har vart med om både det ena och andra om just gå bakom ryggen på en. I vissa situationer så kunde jag bara prata med chefen för att hon skulle prata med dom andra.

  1. Ja det beror ju på helt på situationen och hur man känner själv. Ibland kanske enda lösningen är att prata med chefen först 🙂

 4. Såna där finns nog egentligen på vilken arbetsplats som helst kan jag tänka mig. På ett jobb jag var på fanns några jag inte gillade, för att de behandlade mig som om jag inte kunde någonting och sen ville de inte riktigt hjälpa mig heller. Jag vart sjukt stressad över det och tog faktiskt beslutet att sluta där.

 5. Bra råd!! Tror vi alla nån gång har varit irriterade på en kollega som inte gör jobbet som man själv hade önskat. Men det gäller som du säger att ta ett djupt andetag och tänka till en gång extra innan man låter det påverka en negativt.

 6. Jag tror, 100% kan man aldrig vara, men tror att det är bra på min arbetsplats. jag har dock jobba tpå arbetsplatser där det pratas en hel del skit också

 7. Du har så rätt!klarar inte av kollegor som gör så, vissa vågar verkligen inte ta saker ögon mot ögon heller..

 8. Har varit med om det där så mycket. Och inte bara att det pratats om kollegor, utan också att det funnits något problem man inte pratat om eller tagit vidare. Jag har aldrig velat vara med i något av det så jag har alltid försökt hålla mig utanför, och försökt få folk att prata om ett problem istället för att bara prata sinsemellan. Har man något problem så löser det ju ingenting om man bara håller tyst eller gnäller tillsammans.

 9. Bra råd. Det är skillnad på person och sak men oftast så är det nog personen som vi inte går ihop med tyvärr.

 10. Jag är så förfärligt trött på alla människor som inte kan stötta varandra.
  Jag försöker verkligen se det bra i alla jag möter och sen kan jag ärligt säga att jag inte kommer överens med alla…men aldrig att jag behandlar någon dåligt för det. 💖

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *