Kreativt kaos – Struktur

Hej! Hur är läget? Med mig är det toppen! Nu kanske några av er undrar varför jag bloggar på min gamla domän. Jag gillade inte att blogga på Wix! Hemsidan har jag kvar där men inte bloggen. Berättar mer om det i ett annat inlägg, nu ska vi prata om kreativt kaos och struktur.

Kreativt kaos är en väldigt bra beskrivning för en sådan som mig som ofta har så många idéer att det bubblar över i huvudet. Ofta är det en rörig process med många kladdpapper, överstrukna rader och ibland blir jag lite lätt galen för att jag inte vet var jag ska börja.

Visst är det positivt att vara idérik men det kan även vara negativt, speciellt om det inte finns en tydlig arbetsplan. Oavsett om det gäller ett projekt på jobbet eller att inreda sovrummet så är det viktigt med en arbetsplan.

Mina tips för att reda ut kaoset

1. Välj EN plats där du samlar ”ditt kladd” och skriv ner om något poppar upp när du är på språng eller upptagen med något annat. Så kan du återgå till idén när du har tid och lust, annars har du svårt att fokusera på andra saker.

2. Gör en utförlig plan, steg för steg, från idé till färdig. Bocka av när ett steg är klart.

3. Sätt upp tid för olika steg i din kalender.

Innan jag började med denna struktur hände det alltför ofta att jag blev slut i huvudet för att jag inte kunde fokusera på något annat än mina tankar och deppig för att jag inte visste var jag skulle börja. Men nu känner jag istället iver och motivation.

14 kommentarer

 1. Vilka bra tips för att minska på kaoset som kan uppstå. Det låter väldigt bra att samla alla idéer på ett ställe. Vad tråkigt att du inte trivdes på den nya bloggen som du gjorde.

 2. Ibland blir det så, man ska vara där man trivs så kul att du är här. jag är precis tvärtom, väldigt tom på idéer just nu. Men jag gillar dina tips, de är bra. Att strukturera upp och få se det framför sig och kunna sortera är bra.

 3. Härligt att du hittat ditt sätt för att få ordning. Jag är som dig, tusen idéer, hinner skriva ner en fjärdedel typ 😄

 4. Vill gärna läsa inlägget !
  Men vilka bra tips. Ibland är mitt huvudet helt kaos. Och måste verkligen skriva i allting man ska göra varje dag! Verkligen super viktigt att ha koll!
  Ska ta några av dina tips och testa!
  Så fin du är 👏🏼

 5. Känner igen att om man är idérik vissa perioder & så vet man inte vilken ordning man borde göra nåt åt dom – slutar med att man inte gör nåt för att man inte vet inte hur det ska gå till. Sen finns det stunder när allt står stilla & man kommer inte på en enda grej. Störigt.
  Väldigt bra tips du ger hur man kan göra för att underlätta allt det där 🙂

 6. Jag skulle verkligen inte klara mig utan att skriva ner vad som ska göras och i vilka steg. Det går inte att ha allt i huvudet. Ska jag komma igång med något behöver det också finnas en plan.

 7. Vilka bra tips di kommer med =) att ha struktur är bra tycker jag =) man ska trivas där man bloggar och gör man inte det så ska man leta vidare tills man trivs =)

 8. Oj vad jag känner igen mig i det där kreativa kaoset! Sen går jag alltid all in på det, allt eller inget. Verkligen superbra tips, brukar faktiskt skriva ner när idéer ploppar upp men de andra sakerna ska jag också ta med mig 🤗

 9. Oj vad jag känner igen mig i hur du beskriver hur det var innan så är jag lite. Kanske borde ge det tips du ger ett försök 🙂

 10. Jösses vad jag känner igen detta, och håller med det blir helt klart kaos i huvudet av alla idéer, jag har båge min Bujo kalender massa block anteckningar i mobilen och på datorn för att styra upp allt som hela tiden bara dyker upp i huvudet haha😂❤️

 11. Riktigt bra tips!
  Jag hamnar också lätt i ett kreativt kaos där huvudet jobbar oerhört snabbt och idéerna sprudlar. Riktigt bra att få ordning på idéerna och göra en plan för att det ska fungera.

 12. Det var ju riktigt bra tips! 🙂 Jag vet ju tex Isabella Löwengrip har en idébok vid sin säng / med sig överallt – där hon skriver ner alla idéer. Vissa bojkottas direkt sedan vid en andra tanke, men många av hennes bolag och företagsidéer har ju skapats på det sättet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *