Minska stressen av sociala medier

Känner du att din mobil och sociala medier stressar dig? Det gör jag. I detta inlägg har jag listat några saker som minskar stressen, iallafall för mig.

Stäng av aviseringar

Med tanke på hur många appar man har så plingar telefonen hela tiden, om det inte är sociala medier så är det andra appar som skickar någon nyhet eller har gjort en uppdatering. Jag har stängt av aviseringarna på nästan alla förutom instagram, på den har jag bara stängt av ljudet.

Ha på ljudlöst

Behöver man inte vara lika anträffbar så är det skönt att stänga av ljudet. Det gör jag när jag är hemma och bara tar det lugnt och när jag sover. Eller bara ha vibrationer på, fast för mig är det nästan lika som att ha ljudet eftersom det hörs när det vibrerar och då blir jag störd iallafall.

I många många år har jag haft mobilen på ljudlöst förutom när jag väntat samtal. Vilket också har blivit en stress då jag kollar stup i kvarten om någon har ringt eller skickat sms. Jag glömmer att ändra när jag har vaknat och så har det blivit en vana som jag håller på att bryta.

Stäng ner facebook och andra sociala medier i webbläsaren

För bättre koncentration stäng ner dessa fönster på datorn. Det gör alltid jag när jag jobbar med något som behöver ha full koncentration annars blir jag sjukt stressad av t.ex. siffrorna för avisering man ser i facebook fliken.

Photo by William Iven on Unsplash

Göm displayen

Visst är det väldigt lockande att titta när displayen lyser upp oavsett om ljudet är på eller inte? När vi äter mat eller gör något annat tillsammans här hemma så är mitt ljud avstängt och jag har lagt mobilen med displayen neråt.

Lämna mobilen hemma

Åk till affären utan mobilen. Gå en promenad och lämna den hemma (om man har sällskap med sig). När vi går en promenad tillsammans lämnar jag nästan alltid luren hemma. Och även då och då när vi hälsar på hos svärföräldrarna.

Inaktivera aviseringar på gruppkonversationer

Detta stressar mig fruktansvärt mycket och jag har en del gruppkonversationer på messenger. ”Pling pling pling pling pling pling” osv när alla i gruppen är aktiva samtidigt. När man själv inte har tid är det en bra idé att stänga av aviseringar eller stänga av ljudet.

Photo by Viktor Hanacek on picjumbo

Har du några andra tips? Berätta gärna! 😀

Om några timmar tänker jag ta helg och så hörs vi igen på söndag. Kram och en trevlig helg önskas er ❤

Facebooklinkedinby feather

31 kommentarer

 1. Viktigt i dessa tider. Jag själv har ljudet alltid av och vissa aviseringar, annars blir jag knäpp haha

 2. Många bra tips.
  Jag har blivit bättre på att hålla mig borta från sociala medier, men det är ofta man kommer på sig själv att ligga där i soffan framför tv och scrolla igenom sociala medier.

 3. Tack för omtanken, jag behöver verkligen alla de där påminnelserna. Det finns inget som är så viktigt som måste ta min uppmärksamhet direkt. Kram

 4. Asså detta är precis det jag behöver göra med min telefon, jag har bland annat stängt av aviseringarna på Instagram för den appen kan vara duktig på att plinga något fruktansvärt mycket…

  Men jag har ljudet på fast på första pricken bara så jag hör knappt verken när det plingar eller ringer, för jag orkar inte ha på ljudet hur högt som helst för det kan göra mig irriterad! 🙁

 5. Jag känner inte riktigt att det stressar mig längre, för jag har gjort precis det du skrivit för att inte känna av detta. Så himla skönt. Jättebra tips!

 6. Att stänga av aviseringar och ofta ha telefonen på ljudlöst speciellt om jag vill jobba ostört med något är ett måste för mig, blir väldigt stressad av allt plingande annars.🌸💕

 7. Smarta tips, vill jag verkligen inte bli störd sätter jag på stör ej. Då kommer i alla fall viktiga samtal fram.
  Att ha mobilen på ljudlöst är något jag i princip har jämt. Då gör det inget att jag fortfarande har på notiser.
  Jag har blivit mycket bättre på att lägga bort telefonen vid t ex sociala tillfällen, men tror det har att göra med att sonen kom och jag ändå inte hann sitta med den. 😀

 8. Jag har alltid telefonen på ljudlöst om jag inte väntar ett viktigt samtal, har haft det i flera år. Det underlättar verkligen, ska försöka testa dina andra tips 🙂

 9. Mycket bra tips. Aviseringar har jag stängt av förutom sms-vibration. Ljudet på ringsignal är alltid avstängt. Vet inte om det hjälper eftersom jag kollar oerhört mycket på telefon ändå…. Fast hade säkert kollat mer om jag inte stängt av aviseringarna.

 10. Vilka bra tips som du delar med dig av. Jag har märkt själv att jag använder min mobil väldigt lite emot vad jag gjorde förut. Jag har även gjort så att jag har satt på stör ej från 20.00 till 07.00 och då kommer inte samtal eller sms genom. Men väckarklockan ringer som tur är 🙂

 11. Min telefon är som oftast på ljudlös, men borde bli bättre att lägga undan den. Är helt klart beroende av den.

 12. Riktigt bra tips. Den mobil jag har lyser eller blinkar inte när en avisering kommer så det är skönt.
  Känns som hela livet kretsar runt mobilen ibland och ibland får jag krup i huvudet av allt plingade

 13. Så himla bra tips! Jag har själv faktiskt ljudet avstängt för annars plingar det hela tiden vilket i sig stressar massor!

 14. Så fint inlägg! Jag har alltid telefonen på ljudlöst, till och med utan vibration. Och har faktiskt stängt av alla notiser från instagram och facebook på hemskärmen. Då kan jag själv se symbolen ovanför apparna när jag väl har telefonen i handen. Så smidigt och avslappnande!

 15. Åhh vilka bra tips, jag har alltid telefonen på ljudlöst och håller verkligen med dig om att blicken så lätt åker till telefonen om den ligger framme!

 16. Jag har alltid mobilen på ljudlöst. I övrigt har jag bara sett till att göra mig av med orosmomenten bakom notiserna 😉 En messenger-chatt stör mig inte om jag vet att det inte är allvarligt till exempel, men jag försöker att undvika sådant som rör jobb till exempel i notiserna.

 17. Så himla bra tips, man har alltid telefonen i bakhuvudet, och det stressar mig så mycket. Har dock alltid på ljudlöst och brukar gömma telefonen. Man kan även ha stör ej på, så smart! <3

 18. Ljudet är alltid avstängt här, jag ringer enbart upp när jag känner att jag orkar.
  Det var tvunget att bli så efter att jag träffat den berömda väggen!

 19. Jag har alltid mobilen på ljudlöst och avisering stänger jag också av de flesta blir ju jättestressande sannars

 20. Mycket bra tips ja gör mycket av det du tipsat om dock inte lämna mobilen hemma de ska ja försöka göra mer faktiskt 👍🏻😁

 21. Yesss! Detta behövde jag då jag bestämt mig för att försöka börja vara mobilfri på kvällarna!

 22. Verkligen superbra tips, tack! Brukar faktiskt aktivera stör ej fast dock bara på sen kväll till morgon 😄 Måste verkligen få ner min skärmtid men tyvärr har jag inte så mycket utöver att mobilen att göra alltid!

 23. Jag tyckte aldrig att det stressade mig förut.. Men idag när jag fått reda på att jag ska börja plugga så har jag haft en stress över allt jag måste fixa och komma ihåg att kolla upp, det var min första dag på jobbet efter en lång tid hemma och alla skriver och frågar hur dagen har gått från alla håll och kanter plus annat. GAH vad det stressat mig idag… Så tack för att du skrev dina grymma tips för mig att läsa just idag!! Kram❤

 24. Inga notisar är på av de appar jag har för jag vill inte påminnas eller höra några pling, jag vill välja själv när jag ska titta på de uppdateringar som kommer 🙂

 25. Min telefon är också på ljudlös, men jag blir inte stressad av det än så länge ❤
  Fast iofs från fb och insta får jag inga notiser alls.
  Bra tips i allafall ❤

 26. Super bra tips. Jag har aldrig ljud på i telefonen. Det stressar mig enormt mkt när telefoner ringer någon får sms och så.

 27. Att leva mer analogt är något vi alla borde göra ibland. Jag har förstått det mer och mer de senaste åren. Nu mer dumpar jag ofta telefonen på ljuslöst och rör den inte fören jag vet att jag måste.

 28. Jag har också min telefon på ljudlös just för samma anledning att det blir så stressande att höra det plinga. Jag lämnar ibland telefonen hemma och det är så skönt 🙂

 29. -Vilka superbra tips! Jag brukar göra som du, för jag blir otroligt störd av en massa plingande, surrande och en display som lyser upp i tid och otid. Maken har inte ens sociala medier, och gillar inte heller om mina upptar vårat umgänge. När jag jobbar så jobbar jag, och vill absolut inte bli avbruten av nån FB-avisering etc.
  En annan sak som stör mig enormt mycket är när jag umgås med andra människor som har hela plingeriet igång, och måste agera på varje liten avisering. Mitt i samtalen man har börjar vissa att kolla telefonen och svara på en massa saker – gång på gång. Det är så sjukt oförskämt och ouppfostrat att jag slutar umgås med såna människor om jag har möjligheten.

 30. Bra tips! Tack.. Tänk, för bara sådär 20 år sedan var detta beteende vi har idag helt otänkbart..!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *