Svar på frågor del 1

Hej vänner! Ursäkta att det har dröjt med svaren på era frågor, det tog lite längre tid att svara på vissa 🙂 Det är många frågor så jag har delat upp dem och jag har även länkat till er. Här kommer del 1. Någon fråga har jag valt att besvara med ett enskilt inlägg. Del 2 kommer senast måndag.

Pärla undrar:

Vad har du för mål med bloggen?
• Just nu är målet att komma igång igen, hitta motivationen som jag hade innan svackan. Planeringen som jag pratar om i det här inlägget hjälper mig mycket.

• Skapa inspirerande innehåll.

• Visa min kreativitet genom fotografier och grafisk design.

• Ha bloggen som en del av min inkomstkälla.

När började du blogga?
Jag startade min första blogg när jag var 20 år, vilket är 11 år sedan. Först var det mest en dagbok som sedan utvecklades till en retroblogg. Retro & vintage var ett stort intresse under flera år och bostaden jag skaffade hade jag inrett i allt från 50-70 tal.

Evah undrar:

Vad får dig att fastna för en blogg?
Oftast är det nischen som gör att jag fastnar för en blogg men också skribentens sätt att uttrycka sig i texten.

Vilka bloggar läser du oftast?
Oj det är många men jag nämner några:
Josefin Dahlberg
Egoinas
Teknifik
Orsakullan
Fnulan
La Linda
Elisa Matilda

Och många många fler.

Elisa undrar:

Jag är nyfiken på hur du skulle beskriva dig som person?
Som en driven skojfrisk glädjespridare med ganska vulgär humor.

Vad skulle vi göra om vi skulle hänga en dag?
Det beror på vart vi är och tid på dagen 😛 Men jag hänger gärna på fiket, pratar strunt och går på loppis.

Anja undrar:

Vad tycker du är roligast med att blogga?
Att dela med mig av sådant som intresserar mig och att inspirera andra. Samt responsen man får och kontakterna man knyter.

Vart går din drömresa?
Någon drömresa vet jag inte riktigt om jag har. Jag är uppväxt med husvagnssemestrar och jag föredrar att resa runt i Sverige men jag skulle vilja åka till Paris, London och Abu Dhabi. Samt Kroatien igen. I vår ska vi åka på bröllopsresa och då hade vi tänkt Paris men med tanke på läget där just nu så har vi bestämt att det blir Venedig istället.

Annica undrar:

Vad tycker du om vintern, kontra snön och vad är det som är bra med respektive årstid?

Vintern: Jag älskar ju utflykter samt att snön gör det ljusare och väldigt vackert, speciellt nysnö. Men i övrigt är jag inget fan av vintern. Speciellt inte när det regnar varannan dag och det blir skridskobana överallt.

Våren: Underbar! Ljusare tider, man kan ta på sig tunnare kläder. Första fikan/lunchen/middagen utomhus i vårsolen är ju underbart. Ny energi, mycket pepp 😍

Sommaren: Jag är känslig mot värme och vill inte ha mer än 23 grader men annars älskar jag sommaren. Jag började utveckla svaret här men insåg att det skulle bli hur långt som helst. Listan med allt underbart går inte att göra kort 😛

Hösten: Det är fantastiskt med alla vackra färger men annars är hösten hemsk. Jag har de senaste åren alltid varit deprimerad den tiden på året.

Kathrinea undrar:

Fotar du mycket?
Så mycket som jag kan. Den här tiden blir det inte så mycket som jag vill med tanke på att det blir mörkt så tidigt. Det krävs lite mer planering.

Christel undrar:

Vad äter du helst till frukost?
Ägg och bacon eller omelett

Lillan undrar:

Har du några intressen utöver att blogga och fotografera?
Webbdesign och grafisk design 😉

Har du eller har du haft något hästintresse?
Nej jag är faktiskt ganska rädd för hästar. En gång försökte jag övervinna den rädslan när min mamma hade häst men tyvärr blev rädslan värre då hennes hund som jagar alla djur hade smitit ur kopplet och sprang efter hästen som jag red.

Björn undrar:

Hur mycket tid lägger du på bloggen?
Var tvungen att fundera länge och det gör jag fortfarande. Uppskattar att ett inlägg tar mellan 20 min – 2 timmar att skriva, beroende på innehåll förstås. Jag försöker att ägna en hel dag åt att förbereda inlägg för veckan. Och vissa dagar när jag är hemma har jag datorn igång och skriver lite då och då, när inspirationen kommer. Till vissa inlägg vill jag kanske ha en speciell bild också så då måste jag eventuellt planera in när jag ska fotografera samt redigera.

Jenny undrar:

Vart skulle din drömresa vara?
Se svaret högre upp i Anjas fråga 😍

Vad gör du helst en ledig dag?
Åh det beror ju förstås helt på humör och så, men okej, en ledig dag vill jag helst hitta på någonting med Calle under dagen och sedan umgås vi med vännerna till kvällen.

Anna undrar:

Hur spenderar du helst en ledig dag?
Se svaret ovan 😍

Kirsi undrar:

Hur skulle du beskriva dig själv?
Som en driven skojfrisk glädjespridare med ganska vulgär humor 😛

Madeleine undrar:

Fotokursen du gått, vart finns den samt kostar den något?
Det var en grundkurs på Medborgarskolan i Falun och den kostade 1045 kr 🙂 Och nu funderar jag även på deras fortsättningskurs.

Vad hoppas du sker 2019, om du får hoppas och önska fritt.
Jag är ju på jakt efter nytt arbete så jag hoppas att jag finner ett sådant som inte ger mig en klump i magen när klockan ringer. Och så hoppas jag att jag kommer igång mer med mitt frilans arbete.

 

43 kommentarer

 1. Vilka fantastiska frågor du fått, så roligt att läsa igenom dina svar på frågorna och få lära känna dig lite mer då jag är ny här.

 2. Roligt med frågorna! är inte heller ett super stort fan av den ”dåliga” vintern men annars blir det ljust och härligt vilket är bra! är också känslig för värmen på sommaren, riktigt hemskt när det överstiger mer än vad man klarar!

  1. Håller med dig om sommaren. På det viset var den senaste hemsk.

 3. Så roligt att få läsa dina svar på frågorna. Hoppas att du kan åka till dom länderna som du vill besöka. Jag hoppas verkligen att du hittar ett jobb som du kommer trivas jättebra på 🙂

 4. Oj, så många bra frågor du fick. Kul att läsa dina svar. Jag är riktigt sugen på att gå en fotokurs, men får leta upp någonting lite längre söderut i så fall 😉

 5. Men vad kul, ser fram emot en del 2 för är rätt säker på att jag skrev några frågor haha 🙂 Frilans låter som en riktigt bra plan!

  1. Stämmer bra det 😛 Ja, att vara sin egen chef är ju drömmen 😉

 6. Vad roligt att få läsa dina svar på frågorna. Du fick väldigt bra frågor och jag ser fram mot att läsa del två också. Jag hoppas att du hittar ett jobb som passar dig som handen i handsken.

 7. Kul att få ta del av svaren, jag hoppas verkligen du finner inspirationen igen.

 8. Vulgär humor är ju det bästa 😂 häng på fik och loppis låter inte fel! Du kan hjälpa mig hitta fynd.
  Är du fortfarande inne på retro och vintage?

  1. Haha, ja eller hur! Jo det är jag men inte lika mycket som då. Jag är numera gift med en man som inte gillar begagnat 😉

 9. Att först gå på lite loppis och kolla in trevliga fynd och kanske själv köpa någonting och sedan spendera en del tid på ett fik med en kompis hade jag gärna gjort, det håller jag med om =)

 10. Men tack fina rara för att jag fick stå med på den härliga listan med bloggar du läser. Det är en ära!!!! Tack!

 11. Så kul att få läsa dina svar på alla frågor. Verkligen ett sånt roligt sätt att lära känna dig på

 12. Sådana här inlägg är så bra, en del saker hade man kanske aldrig nämnt annars. Jag tror att Venedig kommer att bli bra, det ser så vackert ut på alla bilder därifrån. Kroatien står med på min lista också av länder jag vill besöka vid eventuella utlandsresor.

  1. Jag var i Kroatien 2009, det var helt fantastiskt ❤️

 13. Alltså att bloggen tar så mycket tid! Det gör min också, även om man inte kan tro det så tar det fruktansvärt mycket tid. Roligt att få veta lite mer om dig, älskar Sveriges årstider, vet inte om man hade uppskattar alla årstider om de inte fanns, tex sommaren om det var varmt hela tiden osv. Kram <3

  1. Ja den gör ju det. Och därför behöver jag planera för att behålla motivationen 🙂 KRAM

  1. Känner man sig säker på bländare, slutare ISO osv tycker jag nog att kursen är ganska onödig. Finns ju säkert en del att lära sig iallafall men känns det som att man kan de sakerna så är den inte värd 1000 spänn 🙂

 14. Vad roligt att läsa svaret på frågan. 🙂 Själv är jag ett riktigt fan av vintern. Men som du säger, det ska vara en ordentlig vinter. Mycket snö och inte detta blasket.. 🙂

 15. Intressant att läsa om hur mycket tid du lägger på bloggen, blev tvunen själv att fundera. Känner att jag ska ta och göra mer som dig, planera inläggen lite bättre – får lära mig det bättre under året 🙂 Vet inte riktigt vad läget är i Paris då jag inte läser nyheter, men Venedig kan aldrig bli fel! Hoppas verkligen ni kommer iväg.
  Otroligt många frågor du fått, förstår att du behövt dela upp svaren.

 16. Så bra svar och frågor, webbdesign är någonting jag också tycker är väldigt kul 🙂

 17. Så roligt att läsa alla frågor och svar! Beskrivningen av dig låter rolig, för jag råkar tycka att vulgär humor är kul!😆
  Så bra att få veta att det finns fotokurser på Medborgarskolan!

  1. Ja visst är det kul med vulgär humor. Tyvärr uppskattas det inte av alla så man får välja sina stunder 😛

 18. Så kul att få läsa både frågorna och dina fina svar! A och o är verkligen motivationen när det kommer bloggandet! 😊

 19. Jag tycker det ska bli så kul att få se mer om grafisk design! 😀 Jag hoppas verkligen att du hittar ett nytt arbete som du mår bättre av!

 20. Så rolig o läsa alla svar jag vill också uppleva Kroatien o Venedig. Kul med fotointresse också visa gärna bilder du fotat.

 21. Va kul o se din egen fråga och få en länkning 💐 tack för svar på den frågan, alltid kul med såna här inlägg de blir mer personliga och man lär känna personen bakom bloggen 🙂

 22. Oh vad roligt med design, det tycker jag också är roligt, men man kan sitta och hålla på för mycket ibland, så man får ge upp ibland och inte peta för mycket med finlir, ja för sådan är jag

 23. Önskar dig all lycka till med att hitta ett arbete som inte ger dig klump i magen när klockan ringer. Läraryrket är ju tyvärr ett enormt stressigt arbete med allt som ligger på lärarnas axlar. Kul att läsa dina svar.

 24. Det är alltid mysigt att sitta på ett fik 🙂 Jag är tvärtom, jag älskar värme och önskar det var sol och varmt året om 🙂

 25. Så kul med frågorna och härliga svar tycker jag. Bloggandet tar lite tid, det ska plsneras, svaras på osv… men det är kul att dela med sig av sina tankar och funderingar 😁 och att läsa andras 😊

 26. Vad kul att få läsa svaren till del 1, tycker du är duktig på att fotografera. Man blir inspirerad, ser fram emot del 2 🙂

 27. Vad spännande att få lära känna dig bättre! Jag tycker att det är intressant med frågan kring vad man fastnar för hos en blogg. Jag håller nog med dig mycket om att nisch och skribentens uttryck är viktigt. Det känns liksom när någon gör något de brinner för och förmedlar det på ett bra sätt 🙂

 28. Superintressant att få läsa svar på frågorna, känns som att man verkligen känner dig nu :). Särskilt kul att läsa hur mkt du lägger ner på bloggen, jag gör ungefär samma. Ibland känner jag dock att för mkt planering dödar lite av kreativiteten

 29. Jag älskar att läsa frågor och svar, då får man lära känna personen bakom bloggen lite bättre också! Jag tycker du även är super duktig på att fota, så himla fina bilder! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *