Ett par jobbiga veckor

Hejsan! Hur mår ni? Håller ni på med julstök? Jag har haft några jobbiga veckor. Inre stress och oro på grund av jobbet, en katt som inte är helt frisk och titthåls operationen. JA JAG SKA ÄNTLIGEN FÅ HJÄLP MED MITT KNÄ, HURRA! Jag var till ortopeden i torsdags som sa att om inte menisken har blivit bättre på ett halvår trots sjukgympa så är det operation som gäller. Dock är det väntetid i tre månader.

FK krånglar och jag får inte vara hemma mer men jag kan inte jobba heltid. Så det blir halvtid utan sjukpenning från dem. Tydligen kan man inte vara sjukskriven i väntan på en behandling, kan vara det dummaste jag har hört. Men jag är inte klar med dem inte, jag kan kriga om det behövs.

Hur som helst så började jag jobba förra måndagen, ett 13 timmars skift, YAAAY! Men nu vet jag ju iallafall att det inte funkar med sådana långa skift för tillfället. Efter cirkus 6 timmar började knät protestera. Jobbet har blivit tyngre också när jag har varit borta vilket såklart gör det ännu mer påfrestande. Men mina fina kamrater hjälper mig att dela på långpassen så bra det går. Den 8 januari byter vi schema och jag kommer då jobba måndag-fredag, under de timmarna då vi är dubbel personal. Det känns både bra och dåligt. Jag påminner mig själv varje dag om att det bara är tillfälligt och allt kommer bli bra. Under tiden söker jag nya jobb. Även fast mitt knä kommer bli bra så är det dags att avsluta detta kapitel i arbetslivet. En annan sak som gör mig deppig är att jag brukade träna flera gånger i veckan men nu kan jag knappt gå en halvtimmes promenad 🙁

Och angående vår ena katt så mår han lite dåligt av en parasit i magen som han tyvärr verkar ha kvar trots att vi nu har gett medicin, duschat dem och sanerat vårt hem för andra gången, vilket innebär att vi har skrubbat golvet först med ajax och sedan med klorin eller virkon även en bit upp på väggarna samt alla blanka ytor. Vi har ångat soffan och sängen, tvättat alla textilier som vidrörts.

Han är pigg, äter och busar som vanligt men han bajsar där han inte ska och tyvärr fortsätter han med det en vecka senare. Det är ju så att vissa djur inte visar något tecken på att de skulle ha parasiter och kan gå hela livet med det utan att må dåligt. Usch vilket jäkla jobb vi har gjort och jag tänker inte sanera en tredje gång. Så det får bli djursjukhuset för att se om det är något annat som är fel.

Stressen och oron kring allt det här gör mig trött, virrig och deppig samt ger mig huvudvärk nästan varje dag. I söndags när jag handlade höll jag på att få en panikattack vilket är ett år sedan sist men jag lyckades förhindra det. Jag har inte ens julbakat och det gör jag varje år.

Nåja, nu ska jag slå in julklappar ⭐ och sedan hoppa i säng.

4 comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *