Utredning påbörjad

Tjabba tjena hallå! Hur mår ni? Jag mår bättre nu, magsjukan verkar ha gett sig! Idag har vi varit till Falu djursjukhus med vår katt Ragnar. Jag har ju nämnt i tidigare inlägg att han bajsade utanför kattlådan och att han hade parasiter. Han har skött sig ett tag nu så parasiterna kan ju vara borta men vi har ändå valt att göra en utredning då det har hänt förut att beteendet eller protesten för något kommer tillbaka efter ett par veckor eller månader. Han har alltså varit en periodare. Vi är ganska trötta nu på att kontrollera varje steg han tar, bo utan mattor och på att ha lakan i soffan.

Det är förstås inte säkert att det är något medicinskt fel på honom, det kan ju vara ett beteende också men givetvis vill vi ta prover och göra undersökningar i första hand. Tanken var att vi skulle börja med att lämna avföringsprov igen för att se om parasiterna är borta eller inte men det hade vi glömt, ooops, så vi började med att ta blodprover för att se om det är vajsing med levern eller B12 brist bland annat. Visar inte blodproverna något så går vi vidare med att skicka in det prov som vi glömde och sedan vidare med ultraljud för att se om det är något annat fel med tarmarna. Även om parasiterna skulle vara borta så kan långvarigt bärande av dem leda till följdsjukdom.

Skönt att något händer iallafall efter så lång tid, snart ett år gissar jag på. Vår mysiga lilla kille! Nu hoppas vi på det bästa! ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *