Den ”jobbiga” listan

Tjenixen! Har ni någon snö? Här kom det jättemycket igår men under natten har det regnat bort tyvärr. Idag var tanken att jag skulle berätta om några fina prylar som jag fått av min farmor och farfar men bilderna blev inte så bra. Det har varit grått hela dagen vilket gör ljuset i vår lägenhet ännu sämre så istället fick det bli en lista som jag hittade hos La Linda.

Vad ville du bli när du var barn?

Tandläkare! Idag är andras tänder något som jag har väldigt svårt för.

Vad trodde du att du skulle bli när du var tonåring?

Åh jag vet inte. Kanske var inne på webbdesign/utveckling redan då, då jag älskade att pilla på datorn. Jag minns förresten att jag praktiserade på en blomsteraffär. Jag hade väldigt kul och fick en tanke om att bli florist. Vilket jag idag inte kan förstå att jag tänkte, jag har inte speciellt gröna fingrar och det är ett under att våra krukväxter fortfarande lever 😉 men däremot så älskar jag snittblommor 😀

Vilka var dina bästa och sämsta ämnen i skolan?

Mina bästa ämnen var de som hade med en dator att göra såklart 😉 Det sämsta var matte, det är något som jag alltid har haft svårt för. När jag gick på högstadiet var allt ganska tufft då jag hade väldigt svårt med ordförståelse. Stavning var jag dock så himla bra på så jag behövde inte vara på med stavningstesterna.

Vilket var ditt allra första jobb?

Det var i kiosken på golfbanan när jag var 15 år.

Vad har du haft för olika betalda jobb?

Jag började i kiosken på golfbanan. Sommaren efter det klippte jag gräs och rensade rabatter åt Ludvikahem. Sedan har jag arbetat som vårdbiträde på olika äldreboenden och korttidsboenden. Säljare på leksaksaffären Lekia i några år och nu som personlig assistent sedan 6 år tillbaka.

Vad har du gått för utbildning?

På gymnasiet gick jag handelsprogrammet. Sedan utbildade jag mig till undersköterska och nu pluggar jag webbutveckling.

Vad går ditt nuvarande jobb ut på?

Jag assisterar en dam med funktionsnedsättning. Hjälper henne med det som behövs för en fungerande vardag.

Vilka är dina starka respektive svaga sidor på jobbet?

Mina starka sidor är väl att jag har skinn på näsan, kan säga ifrån när jag tycker något är fel. Mina arbetskamrater brukar säga att jag är bra på att prata, peppa och sprida glädje. Jag är bra på att lösa problem samt på att introducera nya. En annan stark sida är väl att jag inte ger upp när min brukare säger att det inte går eller att hon inte kan. Jag peppar istället till att fortsätta eftersom jag vet att hon kan. En svag sida är mitt dåliga tålamod (som jag försöker dölja genom att gå undan och ta ett par djupa andetag) vilket ju faktiskt är dåligt att ha när man jobbar med människor. Men det beror mest på bristen på stimulans. Mitt nuvarande jobb är ganska lugnt, jag behöver mer fart i min vardag.

Nämn något som du är extra stolt över angående ditt nuvarande jobb?

Jag är stolt över hur jag har utvecklats under åren. Samt en arbetsbeskrivning jag tog på mig att skriva för några månader sedan.

Vad skulle du vilja jobba med om du inte hade det yrke du har i dagsläget? 

Jag vill arbeta med webbutveckling, administration eller event. Vilket jag just nu söker arbete inom. Ja jag behöver byta. Att jobba som personlig assistent är inte mitt kall så att säga.

Vad tror du skulle vara det sämsta jobbet för dig?

Ett arbete där varje dag ser likadan ut.

Vad gör du om fem år?

Om fem år har jag ett jobb som gör mig glad och som gör det lätt att kliva upp varje morgon.

Facebooklinkedinby feather

2 kommentarer

    1. hihi 🙂 Nä, jag har inte heller jobbat som det på många år 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *