Fem en fredag: prokrastinering

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa Matilda så att hon och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag!

Vad för slags saker brukar du skjuta upp?

Att svara på SMS, det är jag väldigt dålig på. Framförallt när någon har skickat en hel roman, då tänker jag att jag ska svara i lugn och ro när jag får tid men då är det glömt. Helst vill jag ringa upp, lättare att besvara ett långt meddelande på det sättet men jag är inte en person som gillar att prata i telefon, hehe. En annan sak som jag är ganska duktig på att skjuta upp är att ringa sådana där samtal gällande abonnemang, försäkringar m.m. Man tänker att det är en sådan ”snabb” sak att göra så man skjuter upp det dag efter dag.

Finns det någonting du idag kommer skjuta upp men som du vet inte borde?

Nej idag har inte skjutit upp något.

Vad brukar du göra istället för det du borde göra?

Det är lite av varje. Scrolla facebook, instagram, bloggar, trots att inget nytt har hänt. Jag bloggar, fotograferar, redigerar foton eller kollar på serier.

När var senaste gången du gjorde något du inte alls ville göra?

Det är för mig faktiskt en svår fråga. Många skulle säkert svara någon syssla hemmavid som t.ex. dammsugningen igår eller vika tvätten idag men på ett sätt är det något som jag vill göra för att man vill ju ha rent och fint. Kan inte heller komma på något ”större”.

Vad skyller du på när du inte gjort det du ska?

Varför ska jag skylla på något? Oftast är det av ren lathet som det inte blivit gjort 😀

 

Facebooklinkedinby feather

17 kommentarer

 1. Vilken rolig lista, jag har tänkt att göra den men har inte haft tid. Jag skjuter också upp att svara på sms och sånt 🙈

 2. Kan verkligen relatera på det du skriver! Vill verkligen bli av med prokrastineringen haha… 🙂

 3. Jag måste svara direkt jag får ett sms eller mail..annars glömms det bort.
  Hoppas du får en mysig lördag 💕

 4. SMS svarar jag alltid på direkt 🙂 Annars är jag extremt duktig på att skjuta upp allt annat 🙂

 5. Oja, jag är också kass på såna telefonsamtal. Men det är till stor del för att jag inte heller gillar att prata i telefon :p

 6. Människan är lat så kan relatera 😉 att kolla bloggar istället för att göra det man ska!

 7. Åhh det är så himla lätt att fastna på Facebook eller instagram och fortsätta att scrolla fast man egentligen har en massa annat att göra!

 8. Vad roligt med frågor och svar! Det med att ringa till leverantörer av varor och tjänster, anmäla tekniska fel, reklamera mm tycker jag är sådant slöseri med tid så jag undviker sådant helst in i det sista.

 9. Kul med frågor och av en liten annorlunda karaktär. Kul att ”lära känna” den man läser om 😉👍

 10. Känner absolut igen det där med att scrolla på insta eller fb 😀 ! Hänt alldeles för många gånger ! Skönt att man inte är ensam 😀

 11. Är EXAKT likadan när det gäller att svara på sms. Samma sak gäller meddelanden på Facebook. Precis som du tänker jag att ”jag svarar om en liten stund” och så blir det aldrig av. Så dålig egenskap!

 12. Vilken kul lista. Jag är mästare på att skjuta upp samtal och svara på viktiga mail till morgondagen. Vet inte varför jag har bara blivit så-

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *