Svar på frågor del 2

Hej vänner! Nu kommer efterlängtade del 2 😉 Finns inte din fråga med så beror det på att jag har valt att besvara den med ett enskilt inlägg.

Kamilla undrar:

Pulka eller skidor?
Snölyktor eller snöänglar?
Snöbollskrig eller mulas?
gott the eller varmchoklad?
Snö eller slask?

Hanna undrar:

Vad drömmer du om?
Detta har jag faktiskt planerat att prata om under veckan. Så om det är ok, får du vänta med spänning lite till 😍

Hur länge har du bloggat?
Startade min första blogg när jag var 20, så i 11 år 🙂

Chanelle undrar:

Vad får dig att stanna hos en blogg?
Att jag stannar hos en blogg beror på ämnen. Men också på hur skribenten uttrycker sig i texten och ibland på hur designen ser ut. Ögonen tycker om en stilren med behagliga typsnitt och färger.

Har du ett motto som du lever efter?
Find the beauty in everyday

Har du några tips för att hålla motivationen uppe för bloggandet och pluggandet?
Börjar med bloggandet:
» Skriv ner vad du har tänkt med bloggen och dina mål! Varför bloggar du? Vad vill du uppnå?

» Skriv ner dina idéer! Alla vet ju att en idé kan poppa upp när som helst och vid helt fel tillfälle. Skriv snabbt och enkelt ner dem i telefonens anteckningar.

» Planera inläggen! Varje söndag eller måndag skriver du ner vilka blogginlägg du ska publicera under veckan. Givetvis kan det ändras men det är ändå bra att ha en plan att följa.

» Förbereda och tidsinställa! Ta en dag och förbered inlägg så det finns färdigt en dag då tiden eller lusten inte finns.

» Ändra designen! Stora som små ändringar kan öka motivationen. Byt design helt och hållet, byt headerbild eller ändra bara färg och typsnitt.

Och så pluggandet:
» Variera din plats! Hemma, fiket, skolan, Stadens bibliotek osv.

» Sätt upp mål! Varje söndag skriver du ner vilka sidor du ska läsa, uppgifter som ska göras och på vilka dagar det ska göras osv.

» Anteckna medan du läser! Då fastnar informationen mycket lättare.

» Ta regelbundna pauser! Låt hjärnan vila och bearbeta. Om du matar kan det bli för mycket och då finns det risk att du glömmer.

» Utvärdera dina studier! Gå ibland tillbaka för att se vad du har lärt dig. Skriv instuderingsfrågor till dig själv.

» Motivera dig själv! Påminn dig om varför du har valt att studera just det här.

Vad inspirerar dig?
Andras framgångar och driv.

Melissa undrar:

Har du några tatueringar eller planer på att skaffa?
Yes, jag har tre stycken. Kolla in det här inlägget som jag skrev i våras 🙂

Skulle du kunna bli vegan? Varför/varför inte?
Nej, det skulle jag inte. Jag älskar kött alldeles för mycket.

Klimatkompenserar du något?
Här hemma är vi så dåligt insatta i detta så vi fick lov att googla 🙄 Så nej det gör jag alltså inte, haha. Eller källsortering, räknas det? För det är vi bra på iallafall 😆

Fnulan undrar:

Då vill jag faktiskt att du berättar om det foto som du är mest nöjd med. Visa det gärna också. Åh ett av mina favorit foton är det som är högst upp i detta inlägg. Det var dagarna innan snön kom, det var kallt och frostigt. Jag var på väg hem till mamma en förmiddag. Det var så läckert med frosten så jag stannade vid en badplats efter vägen och fotade lite.

Svårt att välja så jag säger också fotona från utflykten på Rånäsberget som jag har berättat om 🙂

Sara undrar:

Har du genomfört någon förändring i livet som du är extra stolt över?
Får nog säga min personliga utveckling samt att jag följde mitt hjärta. Från att vara blyg, tillbakadragen och vilja vara osynlig, till att vara social och driven.

Jag hade under min uppväxt svårt med ordförståelse (jag började läsa böcker som har hjälpt  mycket) och i många år när jag öppnade munnen tittade vissa i min umgängeskrets på mig som om jag var dum i huvudet. Vilket gjorde att jag ville vara ännu mer osynlig. Några påpekade också att jag ofta var så tyst. Jag var så less då det egentligen inte var jag.

Jag levde också i ett förhållande som gjorde mig väldigt olycklig. En kväll mötte jag då mannen i mitt liv. Så jag hade ett beslut att fatta. Skulle jag stanna kvar där jag kände någon sorts trygghet och vara olycklig eller skulle jag kasta mig ut i något främmande som jag inte hade en aning om hur det skulle bli, eventuellt få bli lycklig och känna riktig kärlek? Jag följde mitt hjärta och jag kan fortfarande efter ett par år fälla en tår över hur jävla bra det blev 😍

Med den här lyckan som jag känner varje dag och fantastiska man i mitt liv har jag växt enormt och blivit motsatsen till hur jag var förut. Jag vågar vara mig själv och jag har lärt känna så många underbara personer ❤️

 

Cilla undrar:

Då vill jag veta varför du bloggar?
Jag bloggar för att jag vill dela med mig av sådant som intresserar mig. För att visa det jag skapar. För att stärka mitt varumärke. För att inspirera.

Vad driver dig?
Andras framgångar. Utmaningar och utveckling, vilket jag upplever att dessa frågor har varit. Anledningen till att jag inte har haft frågestund under dessa 11 år är för att jag inte riktigt har haft mod tidigare 🙂

Johanna undrar:

Vart ser du dig själv om 5 år?
Jag har ett arbete som jag älskar. Frilansar inom fotografering och grafisk design. Vi har ett hus med trädgård där jag odlar både det ena och det andra. Vi har också fått iallafall en unge.

Louise undrar:

Vad jobbar du med?
Jag arbetar som personlig assistent och har gjort det i snart 8 år.

Hanna undrar:

Varför började du o blogga?
Jag tyckte om att skriva och ville dela med mig av det. Minns ett inlägg jag skrev för 11 år sedan om Blondinbella som handlade om att hon skulle medverka i en film som heter Orion. Jag delade det inlägget en gång vart det nu var och min blogg fick massa besökare och kommentarer. Jag blev så lycklig, haha.

Vad är roligast med bloggen?
Att få respons på det jag skapar och kontakterna som knyts.

 

25 kommentarer

 1. Många kloka svar, kul att få veta lite mer om dig. Håller med dig om varför man stannar i en blogg, ofta för mig är det ämnena med, framförallt när de skriver om saker som de uppenbart brinner för.

 2. När jag såg ditt svar på min fråga så blev jag väldigt berörd. Jag fick rysningar och blev så himla glad över hur livet har förändrats för och med dig. Nu skiner du som en fjäril som äntligen får sprida sina vackra vingar. Heja dig, fortsätt att sprida skönhet i världen med dina bilder och ditt sätt att hantera orden i de texter du skriver, du är fantastisk!

 3. Så intressant och roligt stt få läsa svaren på din frågor som du har fått. Det är alltid kul art få många bra frågor. Vad kul att du fick massor av besökare på bloggen när du skrev om blondinbella. Kan förstå att du tyckte att det var roligt

 4. Gillar de här frågestunderna och du svarar riktigt bra på det. Lära känna personen bakom lite mer

 5. Vad roligt att läsa svaren på frågorna du fick. Pluggtipsen måste jag säga passade mig väldigt bra. Funderade igår hur jag skulle komma in i det på bästa sätt och nu fick jag några bra saker jag kan testa.

 6. Håller med dig om att det är kul att få respons när man bloggar, då vet man att någon har hittat till ens blogg. Blir extra kul när man har återkommande läsare.

 7. ååh tack för alla supertips med blogg/plugg 😀
  Dina tatueringar var också väldigt söta😍

 8. Vilken tuffing ändå som dels förändrat dig och vågade ge dig ut på nya äventyr, följa ditt hjärta. Det är inte alla som vågar. Du har verkligen gjott en enorm resa ❤
  Bilden på dig var så himlans fin ❤

 9. Så många frågor du fick och vilka fina svar du gav alla frågorna ☺
  Pers.ass är ett sådant givande jobb med mycket kärlek i 💜
  Vilken fin bild på dig – vacker 💞

 10. Oh roligt att läsa dina svar och jag har bloggat i sommar i 10 år det är roligt faktiskt, 10 års jubileum =D

 11. Jag skulle inte heller kunna bli vegan 🙂 Haha och jag är som du, inte alls intresserad av klimatet xD Hoppas att dina drömmer slår in så du har/gör det där om 5 år 🙂

 12. Vilka bra frågor och svar, du har verkligen bloggat så länge!! 🙂

 13. Tack för ett givande blogginlägg. Dina tips på vad som motiverar dig i både bloggande och pluggande kommer jag skriva ner 😁 Precis vad jag behövde 😚 Kram!

 14. Kul att du delar med dig i form av så utförliga svar 😀 Och kul att få veta lite mer om dig. Har av någon anledning heller aldrig vågat på en frågestund, haha.
  Heja dig som vågade och blev lycklig! Jag gjorde något liknande när jag klev in i mitt nuvarande (och förhoppningsvis sista) förhållande. Vet därför känslan av hur jävla bra det kan bli. 😀

 15. Jag förstår verkligen att du är nöjd med det kortet, det är magiskt. Du har dock så himla många fina foto så det var nog svårt att välja…
  Tack för tipsen på motivationen, det behövdes.. KRA

 16. Som alltid är det roligt att få ta del av andras liv. Tack för att jag får lära känna dig bättre

 17. Jag tycker också om snöbollskrig spelar ingen roll hur gammal man är det är kul att kasta snöbollar. Jag tycker också om att skriva och jag är/var mer blyg när jag var yngre också 🙂

 18. Roligt med alla svar, och vilka ordentliga fina du gett! Fastnade mycket för att du inspireras av andras driv, känns fint och osvenskt.

 19. Kul att läsa alla dina svar. Snöänglar är verkligen lika roligt idag som när jag avr barn att göra.

 20. Vad kul att du svarade på mina frågor, jag har också en del tatueringar. Källsortering är ju bättre än inget 😉

 21. Snöänglar är riktigt roligt att göra. Och även att ha snöbollskrig, att leka jaga med varandra och sedan gå in o dricka varmoboy.. Det är livet! ;D

  Härliga och utförliga svar du givit alla! 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *