Lördagsgodis vecka 44

 

1. Att falla är en underbar kärlekshistoria som inte slutar som man tror. Emma lämnar sin brittiska överklasstillvaro och flyttar till New York för att göra karriär och bli lycklig. Hon kastade sig in i livet på Manhattan med både ett tjusigt jobb och en tjusig lägenhet. Samt många framgångsrika pojkvänner men detta är inte heller det liv som hon vill ha.

Hon flyttar till en småstad i Connecticut, långt ifrån både England och Manhattan. Utan jobb och med bara en vän i staden börjar hon skapa vackra miljöer runt omkring sig och renoverar det lilla huset som hon hyr av bartendern Dominic. Människorna i den lilla staden upptäcker att hon har öga för inredning och hon får en del inredningsjobb. Emma och Dominic blir vänner och långsamt mer än så. Så hemma som hon känner sig i Westport, har hon aldrig känt någon annanstans.

Dominic har en son, som hon börjar se som sin egen. Men just när de har börjat sitt liv tillsammans som en familj slår en olycklig händelse till på ett chockerande vis. Emma måste slåss för de hon älskar eller förlora ALLT.

2. Hundra omistliga ting handlar om Gina som börjar om på nytt efter ett år som hon helst vill glömma. Hon har genomgått en sjukdomsperiod samt en skilsmässa. Hon flyttar från ett tjusigt hus till en mindre lägenhet. För att hitta tillbaka till sig själv bestämmer hon sig för att göra sig av med det mesta hon äger och endast behålla hundra personliga ting, dessa hundra ting ska bli den nystart som hon längtat efter.

Gamla minnen dyker upp och det blir svårare för Gina att börja om på nytt. Men med bästa vännen och en hemlös greyhound vid sin sida, samt ett husrenoveringsprojekt på jobbet börjar hon blicka framåt igen och se ljust på livet. När en ny kärlek dyker upp vet hon att det är viktigt att leva i nuet och ta vara på varje ögonblick av lycka.

En bok som kan få dig att vilja leva ditt liv bättre och i nuet. Det som är liiiite tråkigt med denna är att man förstår ganska tidigt hur den kommer sluta men den är ändå underbar.

3. Vägen till sugar maple inn är en underbar och höstmysig feelgood. När konditorn Olivia Rawling råkar sätta fyr på en efterrätt och restaurangen hon jobbar på flyr hon till en liten stad där hennes bästa vän bor. Hon blir erbjuden ett jobb på pensionatet Sugar Maple inn. Eftersom hon inga pengar eller bostad har så tackar hon ja och flyttar in i pensionatets sirapsstuga tillsammans med sin hund. Det dröjer inte länge innan hennes bakverk bli poppis och frestar alla i byn. Men en storstads tjej på landet, hur kommer det att gå?

När hon träffar Martin, som bor i byn, blir hon förälskad och börjar se en framtid i denna lilla stad på landet. Tills hon blir påmind av det förflutna som ställer till det lite.

4. På ön handlar om 30åriga Anna och 16åriga TJ. Anna arbetar som lärare och TJ är en elev som halkat efter i skolan på grund av cancer som Anna ska undervisa under sommaren på Maldiverna vid TJ’s familjs sommarhus. Men de kommer inte så långt innan piloten drabbas av en hjärtattack och kraschar i indiska oceanen.

Anna och TJ överlever men blir strandsatta på en öde ö. Efter ett tag blir det svårt att upprätthålla rollerna som lärare och elev och de inleder en förbjuden kärleksrelation. Kärleken för varandra blir allt starkare. Flera år går och de är fortfarande kvar på ön. Kommer de bli räddade? Finns de hopp för deras kärlek bortom den öde ön?

Den här boken är spännande, rolig, sorglig och gör en varm i hjärtat!

5. Det kommer alltid en ny himmel handlar om den olyckliga 34-åringen Brett. Som verkar leva ett perfekt liv med sin pojkvän, jobb och lyxig lägenhet men hennes mamma vet att det inte är så. Hon ser till att dottern blir lycklig även om vägen dit blir lång.

Den här boken börjar med begravning för Bretts mamma, Elizabeth. När testamentet läses upp ärver alla barnen någonting, men Brett får en papperslapp med en lista på livsmål som Brett själv skrev som tonåring, som hennes mamma sparade när hon hittade den i papperskorgen. Eftersom Elizabeth vet att Brett är olycklig så vill hon att Brett ska försöka uppnå dessa mål: bli kär, skaffa barn, bli lärare och ta kontakt med den frånvarande pappan, bland annat. När målen är uppnådda kanske det väntar ett arv.

En helt underbar feelgood roman som stör nattsömnen eftersom man så gärna vill veta vad som händer och om Brett lyckas.

Gå gärna med i min bokgrupp på Facebook! Där vi tillsammans tipsar och diskuterar om alla genrer ★
Vill du se tidigare lördagsgodis? Klicka här ↓

2 comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *